tisdag 10 januari 2012
Min mumsiga mimosa
Synd att man inte hade en doftande blomsterblogg - för nu doftar det fantastiskt inne i köket. Några härligt gula tulpaner med en stor kvist mimosa. Extra viktigt att tänka på med mimosa (akacia) är att inte bladen kommer ner i vattnet eftersom de snabbt bildar polyfenol som tar död på de övriga blommorna. Vedartade stjälkars blad blir giftiga för sina "vaspolare"! Så rena och snygga stjälkar i en vacker vas. Här har jag gjort det lite extra snyggt med mina vattenbollar, som ni kan läsa mer om här!
Just ja, inte att förglömma! Den nya blixten har kommit och jag är såå nöjd. Först höll den på att fara ut genom fönstret när jag till min stora fasa bara kunde knäppa helt vita kort (!!!). Sen fipplade jag lite och monterade ner och startade om, så fungerade det felfritt sen. Vilken skillnad. Bilderna ovan har jag i stort sett knäppt i mörker, iaf i jätte dålig belysning. Se så fina korten blir :-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Emma! Elegant tulpaner! En vacker bukett! Nu studerar jag på kurser i Jekaterinburg, förblev den studerande en månad. Vi kommer att vara vänner med dig!
SvaraRadera